Sex appeal

Pre par noći, uz dve flaše vina i razgovor na (prednjem) sedištu auta mog starog prijatelja, spontano sam otvorila teme o kojima nisam očekivala da diskutujem te večeri oko dva posle ponoći.

Ipak, opšte je poznato da najbolji razgovori, najbolji životni momenti i na kraju najbolje uspomene nastaju baš kada ih ne planiraš, a nakon niza pitanja, ozbiljnih i manje ozbiljnih, zabavnih, smešnih i tužnih dobila sam jedno na koje sam u startu imala polu-dobar odgovor, koliko mi je vino u tom trenutku dozvoljavalo da se koncetrišem i smisleno odgovorim.

Tek sledećeg jutra zaista sam počela da razmišljam o toj temi.

Pitanje je, manje-više glasilo šta čini neku osobu seksepilnom, koliko je seksepil prirodna pojava, koliko se sa istim jednostavno rodiš ili ne, a koliko ga učimo, ponekad čak i (ukoliko je to uopšte moguće) forsiramo, glumimo?

U startu sam odgovorila da je to nešto što imaš ili nemaš, nešto čega donekle nisi ni svestan već je prirodno i nenametljivo deo tebe, nešto čime hteo ne hteo zračiš. Spontano i bez razmišljanja rekla sam da smatram da je seksepil 70% ono što oduvek, instant i neobjašnjivo poseduješ a 30% nešto što sam gradiš, usled načina na koji razmišljaš, na koji govoriš, na koji se ponašaš shodno načinu na koji živiš, knjigama koje čitaš, muzici koju slušaš, filmovima koje gledaš. Seksepil delom stvaraš na osnovu svega što upijaš, svega što čini tvoju svakodnevnicu.

Za mene, seksepil su i gestikulacija, reči koje izgovaraš, pogled, pokret, boja glasa, ali pre svega nešto što dolazi iznutra. Za mene je seksepil biti neposredan, osećati se dobro u svojoj koži. Seksepilni ljudi su sigurni u sebe, istinski vole život i znaju kako da uživaju u njemu, svim čulima.

Naizgled jednostavna tema mogla bi imati niz različitih tumačenja, razmišljanja, individualnih percepcija… Na koji način vi doživljavate i definišete seksepil? I, da li biste bili spremni da, iskreno i neskromno odgovorite da li ga i sami posedujete?

journal

Tekst: Milica Žikić @ milzikic

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s