Red Hot Redheads – Žene sa vatrom u kosi

Kada je reč o boji kose brojni stereotipi padaju na pamet. Ipak, crvenokose žene često su izvlačile deblji kraj. Kroz istoriju, bivale su izložene nimalo naivnoj diskriminaciji. Neke od epiteta koji su im pripisivani jesu: nepouzdane, nestašne, temperamente i pohotne. U drevnom Egiptu, crvena kosa je viđena čak i kao simbol nesreće, dok su se, prema grčkim mitovima, crvenokose devojke posle smrti preobražavale u vampirice. Ipak, kada je reč o muškarcima širom sveta, žene sa vatrom u kosi asociraju na strast i seks. Uz to, crvena kosa neosporno provocira više od ostalih boja.

Ann Margret

Ako je bila dobra Elvisu, dobra je i nama. Ann Margret bila je muza mnogih umetnika i glumila u filmovima rame uz rame sa nekim od najvećih imena Hollywooda, kao što su Steve McQueen i Dick Van Dyke. Izuzetna glumica sa besprekornom lepotom i harizmom ne rađa se dvaput. Amerikanka švedskog porekla proslavila se filmovima kao što su Bye, Bye, Birdie and The Cincinnati Kid. Kroz svoju karijeru stvorila je pozamašnu kolekciju nagrada, uključujući nekoliko Emmy nominacija i čak pet Zlatnih Globusa. Od zlatne žene kao što je Ann Margret manje se i ne očekuje!

am

Rita Hayworth

Do kraja njenog čuvenog striptiza u filmu Gilda, prekrasna Rita Hayworth uklonila je samo rukavice i ogrlicu, a više od toga i nije bilo potrebnoPredivna boginja ljubavi, ova crvenokosa u svoje vreme bila je poznata po eksplozivnoj seksualnoj harizmi na filmskom platnu i van njega. U filmovima 1930-ih i 1940-ih, kao što su The Strawberry Blonde, Gilda i Cover Girl, dala je ozbiljan domaći zadatak mnogim tadašnjim ali i budućim glumicama. I dan danas Rita Hayworth služi kao inspiracija mnogim umetnicima. Ovaj svet bi svakako bio bogatiji da je više crvenokosih diva nalik njoj!

rh

Nicole Kidman

Karijeru je počela kao crvenokosa, što se ispostavilo kao vrsta amajlije u daljem glumačkom napretku. U filmovima Nine i Eyes Wide Shut ostavila nas je bez daha i dokazala da je daleko više od tipične tabloidne glumice. U nezaboravnom Moulin Rougeu osim svoje zanosne crvene kose pokazala je i zavidan pevački talenat. Zanjihala je kukovima i u Just Go With It dok se uz film The Hours proslavila briljantnom moći transformacije. Nicole je dokaz da su crvena kosa i talenat dobitna kombinacija!

kidm

Julianne Moore

Kada pomislimo na Julianne Moore na pamet nam ne padaju samo njeni glumački kvaliteti, već i fizički atributi koje poseduje. Osvojivši prestižnog Oskara, svima je zapušila usta i razbila predrasude snimajući golišave vruće scene koje ne izgledaju jeftino. Ipak, verovali ili ne, poznata vatrena lepotica nije uvek imala crvenu kosu, tačnije- nije uvek bila zadovoljna svojom bojom kose. Ovoj glumici, zanosne crvene lokne često su predstavljale kamen spoticanja i činile je nesigurnom jer se nije stapala sa masom drugih holivudskih lepotica, baš naprotiv, visoko je odskakala. Očigledno nije bila u pravu, jer upravo specifična lepota kao i boja kose donele su joj vrtoglavu slavu.

jm.jpg

Christina Hendricks

Neki vole obline, neki vole crvenu kosu- a Christina Hendricks ima i jedno i drugo! Stoga je sasvim logično da se ova glumica u usponu našla na samom kraju liste vatrenih crvenokosa, kao šlag na torti. Christina je takođe i dragoceni ukras serije Mad Men, kojoj osim izvrsne glume doprinosi i seksepilom. začinjavajuči je svojom više nego atraktivnom pojavom i dekolteom sa koga je gotovo nemoguće odvojiti pogled. Prema tome, Hendicksovoj slobodno možemo dodeliti i laskavu titulu ultimativne crvenokose boginje!

ch11.jpg

Angie Everhart

Glumica i zapravo jedina crvenokosa manekenka zaista vredna pomena. U svoje 42 godine izgleda bolje nego mnogo dvadesetogodišnjakinje. Ostala je zapamćena po više nego upečatljivihm izdanjima časopisa Sports Illustrated’s Swimsuit Issue, a postala je i prvoizabrana crvenokosa manekenka koja se ikada pojavila na naslovnoj strani časopisa. Jedan od glumačkih klasika ove lepotice jeste Tales From The Crypt: Bordello of Blood.

ae.jpg

Angelica Bridges

Angelicu pamtimo po ulogama u Mortal Kombat Conquest and Baywatch: Hawaiian Wedding.  Ako ste imali priliku da je gledate u ovim ostvarenjima, složićete se da su reči suvišne. Ako ste verni poštovaoci rada (i fatalnog izgleda) ove raskošne lepotoce, setićete je se i iz novembarskog izdanja prestižnog Playboya iz 2001. godine. (apsolutni klasik!), gde je bila predstavljena kao 27ogodišnja manekenka/glumica u usponu. Od 2006. nije više aktivna na filmu, ali s obzirom na visinu alimentacije koju dobija od bivšeg supruga Sheldona Souraya, verovatno se  bezbrižno opušta na nekom od egzotičnih ostrva širom sveta. To je zapravo, i jedino što se od nje očekuje – da se rekalsira, neguje svoj izgled u pusti nas da nesmetano uživamo u njenoj lepoti!

ab.jpg

Photo credit: http://www.pinterest.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s